"There is something in the weather coming
It's the spring time floating on, upon the city
I won't blow it but (won't blow it but)
I will leave this town by the weekend if you
Buy me a ticket out to save my money for the dark days (only for the dark)"
Syd Matters, I might float
100g płatków owsianych
120ml mleka roślinnego
1 dojrzały banan
1–2 łyżki syropu klonowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
szczypta soli
120ml mleka roślinnego
1 dojrzały banan
1–2 łyżki syropu klonowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru wanilinowego
szczypta soli
Do smażenia oleju rzepakowego
Do podania: jogurt naturalny, świeże owoce, ulubiona konfitura, itp
Płatki owsiane miksujemy na mąkę. Do mąki dodajemy proszek do pieczenia, cukier oraz szczyptę soli.
Banan miksujemy z mlekiem sojowym i syropem klonowym. Mokre składniki łączymy z suchymi, dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju, nakładamy łyżkę ciasta, smażymy placuszki na złoto,
po około 2-3 minuty na stronę.
Podajemy z ulubionymi dodatkami :)