"I feel so lost sometimes
Trying to read between the lines I'm waiting here for you
Giving it all, trying to get through
And you're treading carefully
Guarding your heart, hiding from me"
Birdy, Open Your Heart
/około 12 - 15 placuszków/
100g płatków owsianych górskich
200g serka wiejskiego
2 jajka
1 duży, dojrzały banan
1 łyżeczka proszku do pieczenia
opcjonalnie mleko
do pieczenia olej kokosowy
do podania: ulubione owoce, jogurt z wanilią, labneh, syrop klonowy
Do misy malaksera dodajemy kolejno wszytskie składniki; płatki, serek, jaja, banan i proszek do pieczenia. Miksujemy na gładką konsystencję, w przypadku gdy ciasto jest zbyt gęsto dodajemy mleko.
Rozgrzewamy patelnię na średnim ogniu, nakładamy ciasto na patelnię - jedna duża łyżka to jeden placek. Smażymy po około 2,5 - 3 minuty z każdej strony, na złoto.
Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami, na zimo równie fajnie smakują.