"I would like to leave this city
This old town don't smell too pretty and
I can feel the warning signs running around my mind
And when I leave this island
I book myself into a soul asylum
I can feel the warning signs running around my mind"
Aurora Aksnes, Half the World Away
/1 porcja/
1 gruszka
1 ulubiony jogurt naturalny lub kokosowy
2 łyżeczki pistacji
1 duża łyżka wody pomarańczowej, 1 łyżeczka brązowego cukru, 1 łyżeczka ekstraktu/esencji z wanilii (najlepszy przygotowany w domu!), kawałek masła
Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w miarę równe plasterki. Na patelni rozgrzewamy kawałek masła, dodajemy wodę, cukier, wanilię a następnie układamy plasterki gruszki i pieczemy do momentu aż będą złote. Obsmażamy z obu stron.
W miseczce układamy jogurt, na wierzch układamy gruszkę i posypujemy pistacjami. Pycha!