Jogurt z morelami i jabłkami na ciepło!

1 marca 2016


"I found myself dreaming
In silver and gold
Like a scene from a movie 
That every broken heart knows

We were walking on moonlight
And you pulled me close
Split second and you disappeared
And then I was all alone"
Meghan Trainor feat. John Legend, Like I'm Gonna Lose You 


150g miękkich suszonych moreli
1/2 jabłka
80ml soku jabłkowego
100g jogurtu naturalnego greckiego
2 łyżki płatków migdałów
2 łyżki syropu z agawy
1/2 łyżeczki cynamonu


Morele kroimy na bardzo małe kawałki. Jabłko odbieramy ze skóry, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na małe kawałki.

Morele i jabłka umieszczamy w rondelku, dodajemy sok jabłkowy i cynamon. Dusimy na małym ogniu przez około 15-20 minut.

Migdały prażymy na suchej patelni na złoto.

W małych miseczkach umieszczamy kolejno; morele z jabłkami, jogurt naturalny i posypujemy prażonymi migdałami, a na koniec polewamy delikatnie syropem z agawy.