Tarta z zielonymi szparagami i pomidorkami

23 maja 2013


"With the lights out it`s less dangerous. 
Here we are now. Entertain us. 
I feel stupid and contagious. 
Here we are now. Entertain us. 
A mulato, an albino, 
A mosquito, my libido. Yeah."
Nirvana, Smells Like Teen Spirit




1 płat ciasta francuskiego
szparagi
5-6 pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
2 jajka
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
sól,pieprz,cukier
świeży tymianek
oliwa z oliwek

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, w między czasie gotujemy wodę z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, gotujemy okooło 5 minut.


Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Płat ciasta rozkładamy w blaszcze, ciasto nakłuwamy widelcemi zawijamy brzegi ciasta,smarujemy je oliwą z oliwek. Masę z jajek wylewamy na ciasto, układamy szparagi, pomidorki pokrojone na pół oraz pokruszoną fetę. Całość posypujemy świeżym tymiankiem. Pieczemy około 20 minut. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Pyszność... :)Nigdy nie jadłam ze szparagami... może się odważę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń