"With the lights out it`s less dangerous.
Here we are now. Entertain us.
I feel stupid and contagious.
Here we are now. Entertain us.
A mulato, an albino,
A mosquito, my libido. Yeah."
Nirvana, Smells Like Teen Spirit
1 płat ciasta francuskiego
szparagi
5-6 pomidorków koktajlowych
100 g sera feta
2 jajka
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
sól,pieprz,cukier
świeży tymianek
oliwa z oliwek
Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, w między czasie gotujemy wodę z łyżeczką cukru i szczyptą soli. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, gotujemy okooło 5 minut.
Jajka mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Płat ciasta rozkładamy w blaszcze, ciasto nakłuwamy widelcemi zawijamy brzegi ciasta,smarujemy je oliwą z oliwek. Masę z jajek wylewamy na ciasto, układamy szparagi, pomidorki pokrojone na pół oraz pokruszoną fetę. Całość posypujemy świeżym tymiankiem. Pieczemy około 20 minut. Smacznego!