"I'm gonna make it by any means, I got a pocketful of dreams
Baby, I'm from New York
Concrete jungle where dreams are made of
There's nothing you can't do
Now you're in New York
These street will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Let's hear it for New York, New York, New Yoooork!
- Alicia Keys, Empire State Of Mind
Składniki
100 g otrębów300 ml mleka
300 g mąki pszennej
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
240 g cukru
300 ml oleju
jagody
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.Mieszamy otręby z mlekiem i odstawiamy na czas przygotowania reszty składników.Makę mieszamy razem z sodą, solą i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce mieszamy: jajka,cukier i olej. Mieszamy do połaczenia się składników łyżką,ale nie ubijamy. Całość łączymy z mąką, a nastęnie wlewamy melko z otrębami i delikatnie mieszamy. Do masy dodajemy jagody! Wypełniamy masą papilotki i na koniec na sam wierch możemy powrzucać po kilka jagód.Pieczemy około 25 do 30 minut do suchego patyczka. Pyszne!