Piotr Kucharski - "Jak zdrowo jeść i nie zwariować"

17 stycznia 2022




 "Naturalne odżywianie rodziny - co dla nas oznacza odżywianie w zgodzie z naturą, z uwzględnieniem pór roku, bez zbędnego przetwarzania żywności - jest dla nas najlepszą długoterminową inwestycją - i to taką ze stuprocentowym zwrotem."



Piotr Kucharskiego nie trzeba szczególnie przedstawiać. Ja go znam bardzo dobrze z książki o chlebie i prowadzonych przez Niego programów kulinarnych, które całkiem przyjemnie się ogląda.


Książka "Jak zdrowo jeść i nie zwariować" jest to zbiór przepisów przygotowany przez Piotra i Jego żonę Magdę. Już czytając wprowadzenie autorzy naprowadzają Nas, że będzie zdrowo, lekko, a wszystko to po to aby naturalnie budować odporność.


Książka podzielona jest na pory roku, co lubię, bo dzięki temu korzystamy z tego co akurat jest świeże i jak najmniej przetworzone. 


Propozycje w książce oparte są na dużej ilości warzyw, owoców. Nie są to innowacyjne przepisy, których nigdy przedtem nie widzieliśmy. Jest to raczej klasyka, czasem podkręcona smakiem.  Napewno będzie kolorowo na talerzu.




Przepisy są zbilansowane, a słodkości są pokazane w zdrowej wersji,  tak by nie trzeba było ich sobie odmawiać - bo słodkości nie da się odmawiać. Mnie zachęcają jagodzianki i brownie z buraka z dodatkiem chałwy.


Zdjęcia w publikacji są proste, ale bardzo apetyczne, bardzo dużo zdjęć synów Piotra, co czyni książkę bardzo rodzinną, jakbym czytała rodzinny zeszyt z recepturami.


Książkę "Jak zdrowo jeść i nie zwariować" dostaniecie w internetowej księgarni Tania Książka. Zobaczcie sobie cały ich dział poradników, jest naprawdę duży wybór książek kulinarnych i nie tylko. 


Tania Książka - dziękuję za książkę!