Placuszki otrębowe

10 listopada 2012



"Falsyfikat tym się różni od oryginału, że wygląda bardziej prawdziwie."
- Ernst Simon Bloch




Składniki
3 duże łyżki otrąb owsianych
1 jajko
1 duża łyżka serka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego
1 płaska łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki ze sobą dokładnie mieszamy i pieczemy na dobrze rozgrzanej patelni (można bez tłuszczu). Smażyć z obu stron na złoto. Można podawać z twarożkiem lub waniliowym serkiem.





4 komentarze:

  1. Zdrowe, smaczne... Dobry odpowiednik tradycyjnych pancakes, jeśli jest się na diecie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nominowałam Twój blog do zabawy Libster Award, zapraszam po szczegóły http://zpamietnikamlodejkucharki.blogspot.it/2012/11/libster-award.html, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja koleżanka jak była na dziecie Dukana jadła je codziennie, super sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uuu muszę koniecznie przetestować! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń