"Let them laugh while they can.
Let them spin, let them scatter in the wind.
I have been to the movies;
I've seen how it ends, and the joke's on them."
Brandi Carlile, The Joke
130g mąki pszennej
150ml napoju roślinnego (u mnie sojowy)
2 małe, dojrzałe banany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju rzepakowego
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
Banany miksujemy z napojem roślinnym. Dodajemy olej, ekstrakt waniliowy i ponownie mieszamy.
W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
Do suchych składników dodajemy mokre i łączymy. Odstawiamy na 10 minut.
Gofry pieczemy przez około 5 minut w bardzo mocno rozgrzanej gofrownicy - na złoto (u mnie jeden gofry = 1 łyżka ciasta).
Podajemy z ulubionymi dodatkami np. cukier puder, powidło śliwkowe, jogurt, świeże owoce..