"Alright, I'm ready now, ready now
I ain't gonna, I ain't gonna fall back down now
Alright, I'll take it on, take it on me
Take it on me, oh, baby
All I, I ever ask, ever ask
Are you gonna, are you gonna be my lover tonight?
And take it with, take it with me
Take it with me, oh, baby"
Dennis Lloyd, Nevermind
80g mąki pszennej
100g obranych migdałów
50g otrąb owsianych
80g cukru kokosowego
100g zimnego masła
1-2 łyżeczki cukru malinowego
400g rababrbaru
100g borówek
80g cukru kokosowego
sok z połówki soku cytrynowego
Migdały miksujemy w malakserze na bardzo drobne kawałki, dodajemy resztę składników. Łączymy je a następnie formujemy kulkę, owijamy w folię spożywczą i chowamy na do lodówki na czas przygotowywania rabarbaru.
Rabarbar myjemy, osuszamy i kroimy na 2-3 cm kawałki, zasypujemy cukrem, dodajemy sok z cytryny, mieszamy i odstawiamy na bok.
Kokilki dokładnie smarujemy masłem, wykładamy rabarbarem, kruszonkę zcieramy na grubych oczkach i układamy w kokilkach.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach, do momentu aż kruszonka będzie złota. Podajemy same lub z gałką lodów waniliowych.