Kasza jęczmienna ze szparagami i fetą

9 maja 2018

"I hope someday we'll sit down together
And laugh with each other about these days, these days
All our troubles, we'll lay to rest and
We'll wish we could come back to these days, these days
These days, these days
These days, these days"
Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen, These Days


200g kaszy (suchej)
5-6 szparagów
100g sera typu feta
1/2 czerwonej cebuli
4-6 suszonych pomidorów
świeże zioła; u mnie pietruszka i bazylia
sól, pieprz
1-2 łyżeczki oleju z orzecha włoskiego lub innego

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z łyżka cukru przez mniej więcej 8-10 minut, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Fetę i pomidory kroimy w kostkę, cebulę w pióra.

W misce umieszczamy kaszę, fetę, szparagi, pomidory i mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polewamy olejem i wrzucamy dużo drobno posiekanych ziół.