Omlet z kurkami

26 sierpnia 2017


"You take the words right out of me
But it feels alright, to let this be

And I know what I want
But I know what I'll lose
Finding this is hard
Fighting this is new
Tell me why good things die
Stay the night"
Fenne Lily, What's Good


3 jajka
100g kurek
30 ml mleka
sól, pieprz
kawałek masła
świeży tymianek


Jajka miksujemy z mlekiem, solą. Na patelni rozgrzewamy kawałek masła, wrzucamy na nie oczyszczone kurki, przesmażamy je chwilę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dużą ilością drobno posiekanego tymianku. Podsmażone kurki ściągamy z patelni. Ponownie rozgrzewamy mały kawałek masła. Wlewamy masę jajeczną i w momencie gdy brzegi będą "bulgotać"delikatnie przechylamy patelnie aby płynna masa spłynęła pod spód, smażymy około 5 minut. Na wierzch układamy kurki i delikatnie składamy omlet na pół. Chwilę smażymy około 3-4 minuty. Następnie ściągamy z patelni i podajemy.


sukienka MEDICINE everyday therapy