"We look for love, no time for tears
Wasted waters's all that is
And it don't make no flowers grow
Good things might come to those who wait
Not to those who wait too late
We got to go for all we know"
Matt Dusk & Margaret, Just The Two Of Us
100g czosnku
500g ziemniaków
1l bulionu warzywnego lub drobiowego
ciabbatta
40g świeżo starego parmezanu
oliwa z oliwek
do smaku świeżo mielony pieprz
Do dużego garnka wrzucamy drobno posiekany czosnek, i ziemniaki pokrojone w nie duże kawałki, całość zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia a następnie zmieszamy ogień i gotujemy około 20-30 minut do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostygnięcia. Po tym czasie blenderujemy zupę na gładką masę, przelewamy do garnka i podgrzewamy.
Ciabattę kroimy na małe kawałki i podpiekamy na grillowej patelni z obu stron. Wlewamy zupę do miseczek, układamy ciabattę, posypujemy parmezanem i kropimy lekko oliwą. Bon appétit!