"I belong with you, you belong with me
You're my sweetheart
I belong with you, you belong with me
You're my sweet"
The Lumineers, Ho Hey
1 mały (do 200 g) kubeczek jogurtu naturalnego
3 kubeczki mąki
2 i 1/2 kubeczka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
1 kubeczek oleju roślinnego
200 g truskawek mrożonych lub w sezonie świeżych
cukier puder
Kubeczek po jogurcie jest miarką wszystkich innych składników.
Mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę - nie miksować. Przekładamy do niedużej foremki, układamy truskawki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Ciasto pieczemy do suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.