"But there's a million miles to go
To where happiness lives
There's a million miles to go
To where happiness lives"
Magnet,Where Happiness Lives
200g mąki
460g startej dynia na grubych oczkach200g cukru
2 jajka
1/3 szklanki oleju
60g płatków migdałów
80g orzechów włoskich
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
500g mascarpone
6 łyżek cukru pudru
1 łyżeczka soku z cytryny
Dynię obieramy ze skórki i zcieramy na grubych oczkach na tartce, odstawiamy na sitko do odsączenia. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cynamon, migdały i rozdrobnione orzechy.
Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę, dolewamy powoli olej ciągle miksując. Dodajemy stopniowo mąkę i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy dynię i mieszamy tylko do połączenia się składników.
Formę natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę i pieczemy przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Mascarpone łączymy z cukrem pudrem, dodajemy sok z cytryny i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Po wstydzeniu ciasto kroimy na dwa blaty i przekładamy kremem.
Bon Appétit!
Magnet - Where Happiness Lives