"I wish that I could fly , Into the sky
So very high , Just like a dragonfly"
Lenny Kravitz, Fly away
9 luty - Światowy dzień pizzy!
1 płat ciasta francuskiego
100g chorizo
1 kulka mozzarelli
1/3 czerwonej papryki
garść świeżego szpinaku
1 łyżka jogurtu naturalnego
tymianek
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W miedzy czasie... Ciasto francuskie układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy jogurtem naturalnym, posypujemy tymiankiem. Paprykę i chorizo kroimy na cienkie paski. Z liści szpinaku odcinamy twarde łodyżki. Na cieście układamy paprykę i chorizo, wsadzamy do nagrzanego piekarnika na około 12 minut. Po tym czasie wyciągamy układamy liście szpinaku i mozzarellę porwaną na kawałki. Posypujemy odrobiną tymianku. Wsadzamy do piekarnika na 2-3 minuty, do momentu aż ser się rozpuści. Smacznego!