Muffinki ze szpinakiem i fetą!

20 stycznia 2013

"And they say we're wrong 
I say we're right 
But I can't stand to fight 
And I don't know 
Cause I can't see anything 
But you and me 
You and me"
-All Found Out, Holding On




350 g mąki
250 g fety
250 g szpinaku
250 g jogurtu
60 ml oleju
2 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz,gałka muszkatołowa,vegeta
czosnek, masło

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Szpinak smażymy na maśle, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,dodajemy vegętę, dusimy na wolnym ogniu.

Mąkę mieszamy z solą,proszkiem do pieczenia. Jajka mieszamy z jogurtem i olejem. Obie masy łączymy razem. Fetę kroimy na kostkę. Usmażony szpinak łączymy z fetą i mieszamy razem z mąką i masą jajeczną. Wypełniamy papilotki i pieczemy około 25 minut.