Książka - Sandor Ellix Katz "Sztuka fermentacji"

29 grudnia 2021

"Gdy byłem dzieckiem i mieszkałem w Nowym Jorku, nie przypuszczałem, że moje ulubione kiszone ogórki - pyszne, chrupiące, kwaśne ogórki o posmaku czosnku - dadzą początek fenomenalnej podróży pełnej niezwykłych odkryć"


„Sztuka fermentacji” to nowe wydanie kulinarnego bestsellera z 2016 roku. Książka Sandor Ellix Katz to biblia, wielka księga na temat procesu fermentacji.


Książka to zbiór praktycznych porad i wskazówek na temat fermentacji, jest to ponad 600 stron wiedzy o tym jak przygotować kiszonki z warzyw, owoców, strączków a nawet nabiału. Kisić można praktycznie  każdą jadalną roślinę - dosłownie. 






Fermentacja jest znana już od dawnych czasów a sama sztuka kiszenia ewoluowała, zmieniły się techniki, które powodują, że Nasze kiszonki będą smaczniejsze, bardziej odżywcze i prostsze w przygotowaniu. 







Kiszonki są niezwykle zdrowe, bogate w wiele witamin, minerałów, pomagają w budowaniu odporności. 

"Sztuka fermentacji"prócz wiedzy teoretycznej to także praktyka; przepisy z całego świata: na kombuchę (uwielbiam!) , pastę miso, natto, miody pitne, wino itp.


Wiedza w tej książce przekazana jest w prosty sposób, bardzo wnikliwie i dokładnie. Proces tworzenia własnych kiszonek stanie się nie tylko łatwy ale i przyjemny. Książka pomoże Wam też rozwiązać wszelkie problemy jakie mieliście z przygotowaniem własnych kiszonek.


Książki dostaniecie w internetowej księgarni Tania Książka, zobaczcie ich dział z książkami kulinarnymi . W Taniej Książce znajdziecie mnóstwo wartościowych i  inspirujących książek kulinarnych.


Tania Książka, dziękuję za tą publikację!