"Gdy byłem dzieckiem i mieszkałem w Nowym Jorku, nie przypuszczałem, że moje ulubione kiszone ogórki - pyszne, chrupiące, kwaśne ogórki o posmaku czosnku - dadzą początek fenomenalnej podróży pełnej niezwykłych odkryć"
„Sztuka fermentacji” to nowe wydanie kulinarnego bestsellera z 2016 roku. Książka Sandor Ellix Katz to biblia, wielka księga na temat procesu fermentacji.
Książka to zbiór praktycznych porad i wskazówek na temat fermentacji, jest to ponad 600 stron wiedzy o tym jak przygotować kiszonki z warzyw, owoców, strączków a nawet nabiału. Kisić można praktycznie każdą jadalną roślinę - dosłownie.
Fermentacja jest znana już od dawnych czasów a sama sztuka kiszenia ewoluowała, zmieniły się techniki, które powodują, że Nasze kiszonki będą smaczniejsze, bardziej odżywcze i prostsze w przygotowaniu.
Kiszonki są niezwykle zdrowe, bogate w wiele witamin, minerałów, pomagają w budowaniu odporności.
"Sztuka fermentacji"prócz wiedzy teoretycznej to także praktyka; przepisy z całego świata: na kombuchę (uwielbiam!) , pastę miso, natto, miody pitne, wino itp.
Wiedza w tej książce przekazana jest w prosty sposób, bardzo wnikliwie i dokładnie. Proces tworzenia własnych kiszonek stanie się nie tylko łatwy ale i przyjemny. Książka pomoże Wam też rozwiązać wszelkie problemy jakie mieliście z przygotowaniem własnych kiszonek.
Książki dostaniecie w internetowej księgarni Tania Książka, zobaczcie ich dział z książkami kulinarnymi . W Taniej Książce znajdziecie mnóstwo wartościowych i inspirujących książek kulinarnych.
Tania Książka, dziękuję za tą publikację!