"And I'm gonna see my man
until I get satisfied
See See
You don't see why
Like you'a dodge me 'round
Say I
Don't see why
people dodging me around
It must be that old evil spirit
that spirit drop me down in your ground"
Soap&Skin, Me and the Devil
Dziś propozycja przekąski na imprezę #BEZograniczeń. Zestaw który zawsze się sprawdzi, baza to dobra bagietka pieczarki i ser, reszta to już tylko i wyłącznie Twoja inwencja twórcza.
250g pieczarek
4-5 suszonych pomidorów
200g sera mozzarella
70g przecieru pomidorowego
sól, pieprz
suszone oregano
olej kokosowy
świeży szczypiorek
do podania: ketchup Kotlin (u Nas oczywiście z piekła rodem, na ostro)
Pieczarki kroimy na plasterki, smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pomidory kroimy na małe kawałeczki, a ser zcieramy na tarce o grubych oczkach.
Bagietki przekrajamy na pół, delikatnie wciskamy środek. Smarujemy przecierem pomidorowym, posypujemy oregano. Układamy pieczarki, pomidory, następnie posypujemy serem. Jeśli lubimy intensywny smak oregano, możemy dodatkowo posypać oregano. Pieczemy przez około 10-12 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Polewamy ketchupem i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, enjoy!
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen