"Take a look around me
Taking pages from a magazine
Been looking for the answers
Ever since we were seventeen
You know the truth can be a weapon
To fight this world of ill intentions
A new answer to the same question
How many times will you learn the same lesson?
I think they got it all wrong
We just gotta hold on
And on and on and on"
Welshly Arms, Legendary
1 puszka pomidorów
4 jajka
1 czerwona
cebula
1 średniej
wielkości pomidor
2-3 ząbki
czosnku
1 grillowana
papryka ze słoika
1 mała
papryczka chilii
1 płaska łyżeczka
cynamonu
1 płaska
łyżeczka suszonej bazylii
sól, pieprz
olej koksowy
świeża
kolendra
Na patelni
rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy posiekany w cienkie plasterki czosnek, i
drobno posiekaną cebulę. Chwilę przesmażamy, następnie wlewamy pomidory z
puszki. Smażymy przez około 5 minut, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę
pomidora i paprykę. Całość dusimy do momentu reedukacji soku z pomidorów.
Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chilii. Dodajemy cynamon i
bazylię, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Wbijamy
cztery jajka, jedno obok drugiego. Przykrywamy pokrywką i dusimy około 3-6
minut ( w zależności jakie żółtko lubimy).Ściągamy z ognia, posypujemy świeżą kolendrą.