"Now we're face to face, I'm standing right here
So why don't you tell me what you need me to hear?
Cause I can't run away, I have nowhere to hide
So tell me the secrets that you hold deep inside
You are only my reflection
You are only my reflection
You are only my reflection
You are only my reflection"
Liv Dawson, Reflection
So why don't you tell me what you need me to hear?
Cause I can't run away, I have nowhere to hide
So tell me the secrets that you hold deep inside
You are only my reflection
You are only my reflection
You are only my reflection
You are only my reflection"
Liv Dawson, Reflection
1kg batatów
800ml bulionu drobiowego lub warzywnego
60g orzechów (brazylijskich lub nerkowców)
1 duża cebula
2-3 ząbki czosnku
1 papryczka chili
2cm imbiru
świeża kolendra
olej kokosowy
W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno posiekany czosnek, papryczkę chili, imbir oraz cebulę. Chwilę smażymy, następnie dodajemy bataty pokrojone w grubą kostkę oraz połowę orzechów grubo posiekane. Całość chwile smażymy, następie zalewamy bulionem, dodajemy kilka gałązek świeżej kolendry. Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i gotujemy do momentu aż bataty będą miękkie, około 20 minut.
Po tym czasie miksujemy zupę na gładki krem.
Orzechy podprażamy na suchej patelni. Krem podajemy z podprażonymi orzechami i listkami świeżej kolendry.