"Oh, call me anytime and everytime you're losing me
And tell me anyone and everyone makes you feel like shit
Cuz you know anybody and everybody else can lie
Honey I would seal it seal it with a broken set of vibes
I swear that you are, you are the future"
OneRepublic, Future Looks Good
350g dyni
4 ugotowane na twardo jajka
20g bułki tartej
1 ząbek czosnku
1 jajko
olej kokosowy
kurkuma,sól, pieprz
świeże oregano
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy miąższ. W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, następnie wrzucamy drobo posiekany czosnek, chwilę smażymy i po chwili dodajemy dynię. Dusimy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo, obieramy z łupinek i rozgniatamy dokładnie widelcem.
Przestudzoną dynię, łączymy z jajkiem, dodajemy kurkumę, sól, pieprz i drobno posiekane oregano. Mieszamy, dodajemy bułkę tartą, jajko i łączymy. Z powstałej masy formułujemy małe placuszki, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy każdy placuszek po 2-3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni.
Smakują równie dobrze na ciepło i na zimno.