"I took a risk when I came here,
fixed my collar and I prayed
walked through the hallway of angels
Some other Mary and the babe
Said I can't get into heaven
Why don't you take my money
I can't get into heaven
Why don't you take my money"
Roy English, World Stop
500g dyni
200g batatów
1 szalotka
1-2 pory
1-2 ząbki czosnku
600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
1 płaska łyżeczka suszonych płatków chili
1 płaska łyżeczka cynamonu
sól, pieprz
olej kokosowy
Cebulę drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzany olej do dużego garnka. Następnie dodajemy drobno pokrojony por i czosnek. Wszystko chwilę smażymy. Dynię i bataty obieramy ze skóry, i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka, chwilę smażymy a następnie zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy na średnim ogniu do momentu aż dynia i bataty nie będą miękkie.
Miksujemy na gładką masę, i doprawiamy chilii, cynamonem, solą i pieprzem.