Pudding chia z musem z mango

11 października 2016


"I think you're beautiful
I think you're perfect
I know how hard it gets
But I swear it's worth it, worth it
Cause what you do, what you do, what you do
What you do for love
There ain't nothing, there ain't nothing, there ain't nothing
There ain't nothing I won't do for us
It may not be easy
This baby for money but baby
Cause what you do, what you do, what you do
What you do for love"
Alicia Keys, Blended Family


400ml mleka koksowego
60g nasion chia
20-25g miodu

1 duże mango

W dużej misce łączymy mleko koksowe z miodem. Następnie dodajemy nasiona chia, wszystko dokładnie mieszamy i rozlewamy do miseczek. Przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.

Chwilę przed podaniem miksujemy mango na gładko, wlewamy na pudding, i od razu podajemy.


3 komentarze:

  1. Obłędnie pyszny! I ten słoneczny kolor - idealny na ciemne poranki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze mam z tym problem... chodzi o mleko kokosowe w puszczce czy w kartonie? Jaka jest miedzy nimi różnica? Prócz konsystencji oczywiście ;-) dziękuję za odpowiedz

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj!

      Tutaj zostało użyte mleko kokosowe w puszczce. Ale już kilka razy robiłam na mleku kokosowym/migdałowym z kartonu i też wychodzi pyszne. Kwestia odpowiednich proporcji chia do płynu.
      pozdrawiam!

      Usuń