Toskania na talerzu w restauracji PINO!

06 marca 2016



W zeszłym tygodniu miałam przyjemność brać udział w kolacji degustacyjnej menu toskańskiego.  
Szef kuchni Krzysztof Salwa i Konrad Kozak przeszli szkolenie z zakresu kuchni toskańskiej w gospodarstwie agroturystycznym II Piannacco,  Montale (okolice Florencji). Przez siedem dni dla Was poznawali nowe smaki, nowe techniki i uczyli się aby jak najwięcej Italii było na talerzach w PINO.

Toskania w PINO - przez cały tydzień będziecie mogli spróbować fantastycznych dań z kuchni toskańskiej przygotowanych przez Krzysztofa Salwę i jego zespół.  I to Wy będziecie mogli zadecydować, które danie trafi na stałe do karty PINO. Gotowi na podróż smaków w PINO?

Wybór był trudny, ale moim faworytem zostaje dzik w piwie z polentą, a deser tarta z jabłkami i migdałami, dużym plusem tego deseru są "domowe" lody szałwiowe.

***

RISOTTO Z KARCZOCHAMI (świeże karczochy, płatki parmezanu, oliwa pietruszkowa)

DORSZ W POMIDORACH (polędwiczka z dorsza z chrupiącym tostem)

CHRUPIĄCA LASAGNE (biała kapusta, salsiccia) 

RAGOUT Z DZIKA (toskański makaron pici, mięso z dzika)

DZIK W PIWIE NA POLENCIE (polędwiczka z dzika duszona w ciemnym piwie, polenta, oliwa ziołowa)


PANNA COTTA PISTACJOWA

TARTA Z JABŁKAMI I MIGDAŁAMI, LODY SZAŁWIOWE

Restauracja PINO

www.restauracjapino.pl
ul.Szczepańska 4, Kraków

1 komentarz:

  1. Jakie pyszności Wam tam serwowali! A dzik musiał smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń