Domowe mleko migdałowe

09 marca 2016

"I will be silent and wait for you
My heart will be quiet as I wait for you
Only one thing is required
To be sitting at your feet
And the more that I am near you
The more the world just seems so plain."
Over The Ocean, I Will Be Silent



250g migdałów
1l wody mineralnej niegazowanej

Migdały - jeśli w skórce - zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie w prosty sposób jesteśmy w stanie obrać migdały.

Migdały bez skórki, zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.

Po tym czasie, odsączamy migdały z wody, wrzucamy do kielicha blendera, dodajemy wodę mineralną i miksujemy przez minutę.

Następnie na dużą miskę nakładamy gazę, i przelewamy cały płyn, oddzielając cały płyn od masy migdałowej.

Gotowe mleko przechowujemy w lodówce maksymalnie dwa dni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz