Najedzeni Fest || 26.01.2014 Kraków, Hotel Forum

30 stycznia 2014
NAJEDZENI FEST
Kraków, Hotel Forum
26.01.2014r.
najedzenifest.blogspot.com
























Waniliowy sernik na spodzie z ciasteczek owsianych

25 stycznia 2014
"I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, something that
I left behind. When I leave this world, I'll leave no regrets
Leave something to remember. So they won't forget"
Beyonce, I was here



450 g twarogu półtłustego
225 g ciasteczek owsianych
75 g masła
1 łyżka mąki kukurydzianej
3 jaja
225 ml śmietany 30%
150 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

owoce do dekoracji - opcjonalnie

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę (ja użyłam 24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a brzegi smarujemy masłem. Masło rozpuszczamy w rondelku. Herbatniki drobno kruszymy. Rozpuszczone masło dodajemy do herbatników i dokładnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy, wyrównujemy i odkładamy na bok. 

Twaróg mieszamy z mąką kukurydzianą,jajkami,cukrem i ekstraktem. Mieszamy do połączenia się składników, następnie dodajemy śmietankę i mieszamy dokładnie aż do połączenia się wszystkich składników, a masa będzie gładka. Przekładamy masę do tortownicy i pieczemy około 35 minut. Wyłączamy piekarnik i studzimy w nim sernik do przestygnięcia. Następnie przestudzone ciasto wsadzamy na 1-2h do lodówki (nie jest to konieczne). Sernik dekorujemy świeżymi owocami, w moim przypadku truskawkami.

Beyoncé - I Was Here (Live at Roseland)

Cud miód box!

24 stycznia 2014
Cud miód box!










Box zawiera:
Luks Pomada
Miód
Suskę sechlońską
Czekolada
Konfitura żurawinowa


www.cudmiodbox.pl

"Anno nuovo Piatti nuovi czyli nowe przepisy na Nowy Rok".

13 stycznia 2014
Warsztaty kuchni włoskiej !





Rollo’ di Zucchina (Zawijanki z cukinii i sera Ricotta)

Pappardelle zucchine e Gamberetti 
(Makaron Pappardelle z cukinią i krewetkami)

 Petto di pollo alla Savoia (Pierś z kurczaka w sosie parmezanowym)

Panna Cotta




                                                         Akademia Kuchni Włoskiej wg Cesare Candido

Last moment with smile!

6 stycznia 2014
make more happy in your life!