#szanujjedzenie #kochajjedzenie
Czym jest Restaurant Week?
To nic innego jak pyszny festiwal, odbywający się przez dwa tygodnie w kilkunastu miastach w całej Polsce. Dzięki festiwalowi możesz poznać nowe smaki, miejsca. Szefowie kuchni przygotowują swoje najlepsze, popisowe dania. Dzięki wcześniejszemu wyboru menu nie marnujemy jedzenia (niestety tutaj statystyki są okrutne, ilość jedzenia jaką marnujemy jest wręcz przerażająca).
Całość festiwalu jest w duchu #RespectFood i zero-waste.
Co jest tu ważne?
W cenie 49zł dostajecie menu degustacyjne, w którego skład wchodzi; przystawka, danie główne oraz deser
Masz do wyboru menu A i B - czyli menu mięsne i wege
Wybierając restaurację od razu wybierasz godzinę oraz ilość osób (osoby, które nie mają rezerwacji nie będą mogły skorzystać z menu festiwalowego)
Przy nazwie każdej restauracji macie podgląd menu
Masz aż 90 minut aby wraz z przyjaciółmi, partnerem, kimkolwiek kto kocha jedzenie doświadczyć nowych smaków
Dostajesz gratis drinka - tym razem Martini Fiero w połączeniu z Kinley tonic ( oczywiście, ta oferta jest skierowana do osób pełnoletnich)
Kraków! Gdzie się wybrać? Jak widać jest sporo miejsc do wyboru, aż 41!
Tasca Ruczajnik,Rzeźnia - Best Ribs in Town (Plac Dominikański), Corleone, Rzeźnia - Best Ribs in Town (Kazimierz), Trattoria Grande Piadina, Babbaluci Sicilian Food & Wine, Projekt Strzelnica, Andromeda Alfa, Bistro Bene, Impresja, Pod Katarynką, BAROQUE Food & Style, Musso Sushi Sukiennicza 8, Augusta, Bistro Durum, Gąska Kuchnia Polska, Mozaika Resto Bar, Qualita, Trzy Gęsi, Zalewajka, Pestka Restobar, Kazoku Sushi 108 (Wieliczka), Corse Restauracja Korsykańska, Ed Red, Trattoria Venezia, Tesone, Voila, La Forchetta, NOVO2 (Novotel Centrum), O-ren Sushi, Pinakoteka, Nowy Spichlerz (Tomaszowice), Del Papa Ristorante, FOLK meat & wege, Vinnica (Wieliczka), Bistro 11 Food & Wine, Edo Fusion Asian Cuisine, Four, Il Piatto, Mavericks Cracow, ORZO people-music-nature.
Rezerwacji dokonujecie na stronie www.restuarantweek.pl, z góry określacie datę, ilość osób, a za całość od razu płacicie online.
P.S Przy końcu rezerwacji możecie wsprzec dowolną kwotą Fundację Polki Mogą Wszystko, wspierająca dzieci pokrzywdzone przez los, osierocone, chore, czy w trudnej sytuacji.. Pamiętaj, dobro powraca! ❤
A tutaj moja ambasadorska wizyta w Projekt Strzelnica - menu A i B
Przystawki
Tatar z buraka, pieczony kozi ser Puree z groszku, piana kokosowa
Danie główne
Udko z kaczki confit, pieczona marchewka, Risotto, sok z kapusty czerwonej, tofu
sos jabłkowy, gratin z topinamburu
Deser
Ciasto czekoladowe, Pieczone jabłko, orzechy
kandyzowana skórka pomarańczy
❤