Smażony makaron ryżowy z tofu i brokułem

25 stycznia 2018

"Take the weight off my shoulders
See, I won't make the same mistakes when we're older
'Cause with every step you take I'm getting colder
So come a little closer, just come a little closer

I don't want somebody else to call my name
No, I don't want somebody else when you could just say"
Jessie Ware, Alone



100g makaronu ryżowego
250g naturalnego tofu
1 brokuł
około 5cm świeżego imbiru
2-3 ząbku czosnku
1 mała papryczka chilii

2-3 łyżki sosu rynego
3 łyżki jasnego sosu sojowego
2 łyżki czarnego sezamu

Makaron przygotowujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
na gotującą wodę wrzucamy małe różyczki brokuła, gotujemy około 5-6 minut.
Tofu kroimy w nie dużą kostkę.

Na patelnię wlewamy olej sezamowy, wrzucamy drobno posiekaną cebulę, imbir, czosnek oraz ostrą papryczkę Chwilę przesmażamy, następnie dodajemy tofu, mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Dodajemy makaron, brokuły i dokładnie mieszamy. Wlewamy sos rybny, sos sojowy. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę smażymy. Podajemy posypany czarnym sezamem.