Niedziela z Jamie Olivier. Dziś na talerzu mamy pyszne, lekkie i cieniutkie naleśniki. Serwujemy je wraz z ulubionymi dodatkami, dla mnie jest to dżem malinowy, całość posypana cukrem pudrem. Do tego kubek delikatnego latte i dzień d razu staje się piękniejszy. Enjoy!
#soulgotujezjamieolivier
Przepis Jamie Olivier, Super proste naleśniki
/przepis na około 12-15 naleśników/
250g mąki
500ml mleka
6 jajek
opcjonalnie 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier waniliowy. Jajka ubijamy do momentu aż będą jasne, stopniowo dodajemy naprzemiennie mleko i mąką. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, bez grudek.
Nagrzewamy patelnię do naleśników, cienko smarując olejem kokosowym. Nalewamy porcję ciasta, smażymy na złoto z dwóch stron. I tak kolejno do skończenia ciasta.
Podajemy z ulubionymi dodatkami; dżem, krem czekoladowy, cukier puder, masło orzechowe.
/przepis na około 12-15 naleśników/
250g mąki
500ml mleka
6 jajek
opcjonalnie 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier waniliowy. Jajka ubijamy do momentu aż będą jasne, stopniowo dodajemy naprzemiennie mleko i mąką. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy, bez grudek.
Nagrzewamy patelnię do naleśników, cienko smarując olejem kokosowym. Nalewamy porcję ciasta, smażymy na złoto z dwóch stron. I tak kolejno do skończenia ciasta.
Podajemy z ulubionymi dodatkami; dżem, krem czekoladowy, cukier puder, masło orzechowe.