Placuszki z cukinią i ricottą

15 września 2017



Not tryna be indie
Not tryna be cool
Just tryna be in this
Tell me are you too?
Can you feel where the wind is?
Can you feel it through
All of the windows
Inside this room?
Zayn Malik ft. Sia, Dusk Till Dawn 

500g cukinii
70g serka ricotta
80g mąki
2 jajka
1 cebula
duża garść świeżego koperku
sól, świeżo mielony pieprz
olej kokosowy


Cukinię myjemy, zcieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy i odstawiamy na około 10 minut. Po tym czasie odsączamy cukinię z nadmiaru wody. Dodajemy mąkę, ser, drobno posiekaną cebulkę, mieszamy dokładnie. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekany koperek. Formujemy małe placuszki na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony na złoto. Podajemy obsypane świeżym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz