Owsianka na mleku kokosowym z miodem i figami

21 września 2017

"You must think that I'm stupid
You must think that I'm a fool
You must think that I'm new to this
But I have seen this all before


I'm never gonna let you close to me
Even though you mean the most to me
'Cause every time I open up, it hurts
So I'm never gonna get too close to you
Even when I mean the most to you
In case you go and leave me in the dirt"
Sam Smith, Too Good At Goodbyes

25g płatków górskich
15g płatków orkiszowych
250ml mleka kokosowego
1 łyżeczka miodu
1 duża łyżka płatków migdałów
1-2 figi


Płatki górskie wrzucamy go garnka, zalewamy mlekiem, dodajemy miód. Gotujemy na średnim ogniu przez około 15-20 minut. Do momentu aż płatki wchłoną całe mleko. Ostawiamy z ognia, przykrywamy pokrywką i czekamy 5 minut. W miedzy czasie na suchej patelni prażymy migdały na złoto. Owsiankę przekładamy na talerz, posypujemy migdałami i układamy figi. Smacznego!