Czekoladowe ciasto z cieciorki

22 września 2017



"Moving on and getting over
Are not the same, it seems to me
Cause you've been gone, I'm growing older
But I still can't seem to get you off my mind
And I do believe I feel you all the time


Moving on and getting over
Are not the friends they used to be
It's been so long since I got to hold you
But I still can't seem to get you off my mind
And I do believe I feel you all the time, all the time"
John Mayer, Moving On and Getting Over


200g cieciorki z puszki (odsączonej, wypłukanej)
150g gęstego jogurtu naturalnego
80g masła orzechowego (ja użyłam tego 100% Crunchy Primavika)
1 bardzo dojrzały banan
2 jajka
30g karobu lub kakao
40g ksylitolu (lub brązowego cukru)
50ml mleka kokosowego (lub migdałowego lub zwykłego)


Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy na gładką masę. Około 3-4 minuty. Przelewamy masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40-45 minut, do tzw suchego patyczka.
Po wystudzeniu możemy posypać cukrem pudrem.




1 komentarz:

  1. Rewelacja, prezentuje się pysznie!
    Akurat jutro robię mus czekoladowy z wody po cieciorce i zastanawiałam się co mogę zrobić z samą cieciorką :) Zainspirowałaś mnie! :DD

    https://buszujwkuchni.com/

    OdpowiedzUsuń