Cantuccini z migdałami i żurawiną

9 lipca 2017

"Hold you close, you feel part of my skin.
In the morning I'll map your palms again.
And on your back I'll trace this story.
Here today, the lines are everything.
How you say those words.
It's not with an? or a trembling voice.
How you say those words to me.
How you say those words.
It's not to the stars or the wide universe.
How you say those words.
It's only to me."
Dustin Tebbutt, Plans


Zachęcam do zapoznania się z kampanią „Uczymy jak słodzić”

250g mąki
180g cukru pudru Diamant
100g migdałów, (całych, bez skórki)
100g suszonej żurawiny
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia i cukier z wanilią, mieszamy. Wbijamy dwa jajka i wyrabiamy ciasto. Jak już wszystkie składniki będą jedną masą dodajemy migdały, gdy już migdały połączą się z ciastem, dodajemy żurawinę. Ciasto formujemy w wałeczek grubości 3cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy po skosie ciasteczka o szerokości 1cm -1,5cm. Układamy na blaszce i pieczemy po 3,5-4 minuty z każdej strony, na złoto.








Cantuccini biorą udział w konkursie

Cukier z głową