Bób z fetą i prażonymi orzeszkami pinii

27 czerwca 2017

"Here’s a thought
It’s all that we’ve got in the world
If we let it be
We’re only as good as the fall

And here’s a note
To say the words I couldn’t say

Dear you
I say that you’re the only one for me
Say that I will never ever leave
Dear you
I see the future growing old again
Settle down with no other girl in the world"
Josh Auer, Dear You

200g bobu
50g fety
10g orzeszków pinii
olej z pestek winogrona
sól morska, płatki chilii
świeży szczypiorek

Do wrzątku dodajemy pół łyżeczki cukru i pół łyżeczki soli. Bób płuczemy zimną wodą. Wrzucamy go następnie do wrzątku i gotujemy około 10-12 minut. Następnie przelewamy bób zimną wodą, obieramy ze skóry.

Do obranego bobu dodajemy ser feta, uprażone na suchej patelni orzeszki pinii. Doprawiamy solą i płatkami chili. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz