"It's already that time that you hope my mind is true
And I’ve been thinking of what to say or not to do
So you wanna be a man about it, do you?
And have you figured out all you wanted, have you?
When your heart becomes a million different pieces
That’s when you won't be able to recognize this feeling"
Jessie Ware, Tough Love
240g mąki
250g masła
2 jaja
120ml mleka
2 łyżeczki
Szczypta soli
250 g borówek/jagód
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia, szczyptę soli i mieszamy.
W drugiej misce ubijamy trzepaczką rozpuszczone masło, jajka, mleko. Łączy składniki mokre z suchymi i mieszamy tylko połączenia się składników. Dodajemy borówki i mieszamy. Nakładamy równe części ciasta do papilotek, posypujemy wszystkie cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, przez około 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka.
Przepis z drobnymi modyfikacjami pochodzi z książki Gwyneth Paltrow, Córeczka tatusia