"Gnocchi in tre maniere…czyli jak zrobić Gnocchi po włosku”.

14 września 2013
Warsztaty kuchni włoskiej - gnocchi!







Gnocchi alla Sorrentina (Gnocchi w sosie pomidorowym i z mozzarellą)

Gnocchi ripieni di Spek al Gorgonzola (nadziewane gnocchi ze spekiem w sosie z Gorgonzola) 



Gnocchi ripieni alla Pescatora (gnocchi nadziewane rybą w sosie Pescatora) 





Akademia Kuchni Włoskiej wg Cesare Candido

6 komentarzy:

  1. Chętnie bym się wybrała na takie warsztaty! Pysznie to wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, zjadłoby się takie gnocchi, szczególnie jak na pierwsze spróbowanie jestem bardzo chętna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. chętnie bym wypróbowała, bo nigdy w życiu nie miałam jeszcze okazji :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Państwa blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. ...i zrobiłam się głodna... :)!

    OdpowiedzUsuń
  6. Jako półkrwi Italiano, chciałbym bliżej poznać oryginalne przepisy, głównie sycylijskie, których smak miałem okazję w oryginale próbować ponad pół wieku temu.

    OdpowiedzUsuń