Makaron z sosem ze świeżych pomidorów

20 września 2012

"Wszyscy wierzą, że kropla rozpływa się w oceanie, ale mało kto wie, że ocean rozpływa się w kropli."
 - Jedz,módl się, kochaj




Składniki /2 porcje/
300 g makaronu rurki
1 łyżka oleju
2 -3  łyżki oliwy
3 świeże pomidory
1 kulka białej mozzarelli
1 łyżeczka suszonej bazylii
Listki świeżej bazylii
Świeżo mielony pieprz, płatki chilii, sól


Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pomidory i mozarellę kroimy na kawałki. Makaron odcedzamy. Do makarony dodajemy pomidory i mozarelle. Dodajemy 2-3 łyżki oliwy, całość mieszamy aż pomidor puści soki. Dodajemy suszoną bazylię oraz sól i pieprz. Na samym końcu dodajemy płatki chwili. Na sam koniec dodajemy świeżą bazylię.