Recenzja książki "Probiotyczne słoiki" Donna Schwenk

18 czerwca 2018



"Kefir nazywa się często szampanem wśród jogurtów,bo jest to jakby musująca, pitna wersja jogurtu. Ale w rzeczywistości jest to znacznie potężniejszych probiotyk" 


Książka  "Probiotyczne słoiki" Donna Schwenk podzielona jest na 9 rozdziałów - od podstaw poprzez śniadania, zupy, sałatki, przekąski czy desery. W tych rozdziałach mamy ponad 100 przepisów na pyszne dania dla Twojego zdrowia.

Każde danie jest przemyślane tak abyśmy mogli je transponować w słoiku, czyli jest to idealna pozycja dla osób, które lubię nie tylko sami przygotowywać swoje posiłki ale też lubią je ze sobą zabierać np. do pracy.

Książka zawiera dużo opisów produktów, które będziemy przetwarzać do naszych słoików. Wiedzieliście,że kefir obniża ciśnienie krwi i poziom cukru?

Czytając książkę odkryjemy tajemnice zdrowych jelit, lepszego samopoczucia a to wszystko dzięki wykorzystaniu odpowiedniego jedzenia.

Pozycja zdecydowanie dla fanów zdrowego, przemyślanego jedzenia, które odżywi nasze ciało i umysł. Jest mnóstwo pomysłów na dania, które możemy przemycić w słoiku, śniadania, lunche, przekąski.

Sama jestem wielką entuzjastą przygotowywania sobie posiłków do pracy w lunchboxach, tak więc sporo przepisów, pomysłów chętnie zastosuję w swojej obecnej diecie.