KUK na BARCE! Kuchnia bengalska BanglaDish || Kraków

12 stycznia 2018



Krakowska Barka, zaczyna swój cykl kulinarnych wydarzeń KUK na BARCE - zaczynają od mało docenianej kuchni bengalskiej. Kuchnia ta jest prosta, ale nie zwykle kreatywna. Możemy w niej poczuć bogactwo smaków i aromatów.

Dania przygotowała Sumona Noor, mieszkająca w Krakowie z rodziną od ponad trzech lat. Sumona przygotowała dla Was prawdziwe bengalskie potrawy, które rzadko lub prawie wcale nie występują w krakowskiej gastronomii. Zarówno mięsożercy jak i roślinożercy znajdą coś dla siebie.

A co w menu?
CHICKEN ROAST, pieczone kurczę z maślanym sosem z orzechami nerkowca
CURRY Z WOŁOWINĄ, curry z soczysta wołowiną w 7 przyprawach
CIECORKA CHOTPOTI, chrupiąca cieciorka w bengalskim sosie tamaryndowym i plackami puchka (VEGAN)
Każde z dań serwujemy z aromatycznym ryżem pulao
MANGO LASSI, jogurt, mleko, pulpa z mango, miód oraz czarna sól dla podkręcenia smaku

#bangladish #kuknabarce

Rezerwujcie stolik na Barce w dniach 13-14.01 aby mieć tą przyjemność co ja i spróbować niezwyklej kuchni przygotowanej przez Sumonę i załogę Barki.
















Zdjęcia Michał Ziębowicz