Zapiekanka z tortelloni

5 września 2016


"Hold up, they don't love you like I love you
Slow down, they don't love you like I love you
Back up, they don't love you like I love you
Step down, they don't love you like I love you
Can't you see there's no other man above you?
What a wicked way to treat the girl that loves you
Hold up, they don't love you like I love you
Slow down they don't love you like I love you"
Beyonce, Hold Up

250g świeżego tortelloni
150g chorizo
200g mrożonego groszku
100g parmezanu
2 cebule
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka krojonych czerwonych pomidorów
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Cebulę kroimy w drobną kostkę, chorizo w cienkie plasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy chorizo, chwilę podsmażamy a następnie dodajemy cebulę, mieszamy i chwilę smażymy.

Następnie dodajemy fasolę, mrożony groszek i zalewamy pomidorami. Gotujmy chwile, a następnie wrzucamy (nie ugotowane!) tortelloni. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Przekładamy całość do naczynia żaroodpornego, posypujemy parmezanem i zapiekamy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.