Carpaccio wołowe z rukolą i parmezanem

30 kwietnia 2016


"Baby I don't need dollar bills to have fun tonight
(I love cheap thrills...)
Baby I don't need dollar bills to have fun tonight
(I love cheap thrills...)
I don't need no money
As long as I can feel the beat
I don't need no money
As long as I keep dancing"
Sia, Cheap Thrills


/2 porcje/

80g polędwicy wołowej cienko pokrojonej
3-4 suszone pomidory
garść rukoli
5g dobrej jakości parmezanu
oliwa z oliwek
sól, świeżo zmielony czarny pieprz


Polędwicę kroimy na cienkie plasterki, tylko trzeba pamiętać aby lekko zamrozić mięso, aby łatwo można było kroić. Pomidory odsączamy z nadmiaru zalewy i drobo siekamy. Parmezan zcieramy na grubych oczkach.

Plasterki carpaccio układamy na talerzu, delikatnie skrapiamy oliwą, następnie układamy pomidory, na wierzch układamy rukolę i płatki parmezanu. Doprawiamy solą i pieprzem. Pycha!