"Put on your face
Know your place
Shut up and smile
Don't spread your legs
I could do that
But no one knows me no one ever will
If I don't say something, if I just lie still
Would I be that monster, scare them all away
If I let them hear what I have to say"
MILCK, Quiet (Stripped)
800g ziemniaków
2 pory (biała część)
1-2 marchewki
3-4 ząbki czosnku
500ml bulionu
olej kokosowy
sól morska, biały pieprz
Ziemniaki obieramy i kroimy w nie dużą kostkę, podobnie postępujemy z marchewką. Por kroimy w grube talarki.
W dużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy wszystkie warzywa i chwilę smażymy. Następnie całość zalewamy bulionem, gotujemy do miękkości. Po tym czasie miksujemy warzywa blenderem na gładką, jednolitą konsystencje. Doprawiam solą i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Podajemy z grzankami; domowy chleb kroimy w grube kawałki, na patelni rozgrzewamy oliwę, dla uzyskania ciekawego smaku na patelnię wrzucamy gałązkę oregano, następnie wrzucamy grzanki. Smażymy na złoto.