Babka cytrynowa, z jogurtem i skórką z cytryny!

19 kwietnia 2014
"I've been holding out so long 
I've been sleeping all alone 
Lord I miss you 
I've been hanging on the phone 
I've been sleeping all alone 
I want to kiss you"
The Rolling Stones,Miss You

                                                                            
                                                                                  Śledź bloga na facebooku!


300g mąki
160 g jogurtu naturalnego
180 g cukru
170 g oleju
3 jaja
1 cytryna (sok +otarta skórka)
2 łyżeczki cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, otartą skórką z cytryny (wcześniej sparzoną),cukrem i cukrem waniliowym.W drugiej misce mieszamy jogurt z jajkami,olejem,sokiem z  cytryny. Przesypujemy mąkę do jogurtu i delikatnie mieszamy tylko do połączenia się składników. Wlewamy do foremek lub formy i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut do tzw suchego patyczka. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem!