Krem z cukini i bakłażana, z koperkiem,oregano i fetą!

9 maja 2013

"God knows what is hiding in that world of little consequence
Behind the tears, inside the lies
A thousand slowly dying sunsets
God knows what is hiding in those weak and drunken hearts
Guess the loneliness came knocking
No one needs to be alone, oh, singing"
Birdy, People Help The People



/2 porcje/
4-5 małych cukinie
1 bakłażan
2-3 ząbki czosnku
garść świeżego oregano
garść świeżego koperku
2 łyżki fety
oliwa z oliwek, sól morska
2 szklanki bulionu drobiowego

Cukinię i bakłażana kroimy w małą kostkę, dusimy na oliwie z oliwek. Dodajemy świeże oregano i koperek posiekane bardzo drobno. W między czasie wciskamy czosnek, i dodajemy sól morską. Całość dusimy aż warzywa będą miękkie, zalewamy bulionem i miksujemy na gładką masę - w przypadku gdyby zupa była za gęsta można dodać więcej bulionu. Podajemy z kawałkami fety i świeżego kopru, wraz z dodatkiem grzanki z masłem. Naprawdę smacznego!

Birdy - People Help The People