Pizza z chorizo, mozzarellą i szpinakiem na cieście francuskim!

9 lutego 2013

"I wish that I could fly , Into the sky 
So very high , Just like a dragonfly" 
Lenny Kravitz, Fly away

9 luty - Światowy dzień pizzy!



1 płat ciasta francuskiego
100g chorizo
1 kulka mozzarelli
1/3 czerwonej papryki
garść świeżego szpinaku
1 łyżka jogurtu naturalnego
tymianek

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. W miedzy czasie... Ciasto francuskie układamy na blaszce do pieczenia, smarujemy jogurtem naturalnym, posypujemy tymiankiem. Paprykę i chorizo kroimy na cienkie paski. Z liści szpinaku odcinamy twarde łodyżki. Na cieście układamy paprykę i chorizo, wsadzamy do nagrzanego piekarnika na około 12 minut. Po tym czasie wyciągamy układamy liście szpinaku i mozzarellę porwaną na kawałki. Posypujemy odrobiną tymianku. Wsadzamy do piekarnika na 2-3 minuty, do momentu aż ser się rozpuści. Smacznego!