Pizza z chorizo, mozzarellą i pesto!

15 stycznia 2013
"Tak często Cię widzę
Choć tak rzadko spotykam
Smaku Twego nie znam
Choć tak często Cię mam na końcu języka"
Happysad, Długa droga w dół




Ciasto do tej pizzy według tego przepisu. 

150 g chorizo
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
125 g sera mozzarella
200 g pieczarek
1 mała czerwona cebula

pesto do posmarowania ciasta
oliwa z oliwek
świeże oregano

Przygotowujemy ciasto, gdy będzie wyrastać przygotowujemy następne składniki. Chorizo kroimy w cienkie plaster, paprykę w cienkie paski,podobnie pieczarki (nie ma potrzeby wtedy ich podsmażać). Cebulę kroimy w cieniutkie pióra.

Gotowe ciasto formujemy w cienkie placki, smarujemy cienką warstwę pesto. Następnie układamy piórka cebuli, chorizo, paprykę, pieczarki i porwany na części ser. Skrapiamy delikatnie oliwą. Wsadzamy do nagrzanego do 255 stopni piekarnika, i pieczemy oko 8-10 minut.