Szybkie ciasto jogurtowe!

4 lipca 2012
"No one no one no one 
Can get in the way of what I’m feeling 
No one no one no one 
Can get in the way of what I feel for you 
You you 
Can get in the way of what I feel for you"
Alicia Keys, No one





Składniki
1 mały (do 200 g) kubeczek pełnotłuszczowego jogurtu naturalnego. 
3 kubeczki mąki
2 i 1/2 kubeczka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jaja
1 kubeczek oleju roślinnego
Kubeczek po jogurcie jest miarką wszystkich innych składników.
Mieszamy  mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników i mieszamy na gładką masę*. Przekładamy do niedużej foremki i pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Ciasto pieczemy do suchego patyczka. Gdy już ostygnie, posypujemy cukrem pudrem, lekko ciepłe jest najpyszniejsze. I gotowe. Prawda,że szybko?


To ciasto wydaje się być idealną bazą pod ciasta z letnimi owocami, zamierzam je wykorzystać tak szybko jak dostanę koszyczek malin, które uwielbiam.


*Tego ciasta nie wolno wyrabiać, miksować ani ubijać. Tylko wymieszać!